Erasmus+ ICM KA171 në Universitetin e Ca’ Foscari në Venice të Italisë

25 Mars 2024
SHARE

Hapet Thirrja për mobilitet të studentëve për semestrin dimëror 2024-2025 në kuadër të projektit Erasmus+ ICM KA171 në Universitetin e Ca’ Foscari në Venice të Italisë

Universiteti i Prishtinës ‘’Hasan Prishtina’’, Fakulteti i Filologjisë,  hap thirrjen për aplikim për bursa për mobilitete të studentëve të nivelit MA për semestrin dimëror 2024-25 në Universitetin e Ca’ Foscari ne Venice, Itali, në kuadër të programit Erasmus + ICM  të Komisionit Evropian.

Llojet e mobilitetit përfshijnë:

2 bursa për studentë të nivelit MA, studentë të gjuhësisë, kryesisht me interes në gjenerativizëm gjuhësor dhe gjuhësi strukturale në përgjithësi

Prioritet u jepet studentëve MA të Gjuhës shqipe për shkak të bashkëpunimit me stafin akademik mentorial në universitetin pritës. Por, në rast të mosplotësimit të vendeve me studentë nga fusha përkatëse, do të merren parasysh edhe aplikacionet e studentëve të gjuhësisë nga programet e tjera të Fakultetit të Filologjisë.

Dokumentet e nevojshme për aplikim për studentë:

The following list of documents must be sent by your home University:

  • Application form duly filled in and signed (ne kete link gjendet forma e aplikimit: https://www.unive.it/pag/29332/);
  • Copy of a valid passport;
  • Copy of a proof of registration at a BA/MA/PhD programme at the partner University (e.g. certificate of enrollment);
  • Copy of the transcripts of records, indicating university grades/marks for finished and/or current cycles of study;
  • Copy of official language certifications as per our agreement;
  • Proposed Learning Agreement for study and/or research for thesis (for 1st and 2nd cycle students), signed by the applicant, the Erasmus+ Administrative Coordinator, the Erasmus+ Academic Coordinator or the Coordinator of the candidate’s Study Programme of the sending institution;
  • Curriculum Vitae (max 2 pages) in English, including extracurricular activities (courses, seminars, conferences, published research, etc.) and professional experience related to the specific study field.
  • Proof of less advantaged background (in case it is available); this is necessary to benefit from the scholarship top-up - if envisaged by our agreement.

Për programet e ofruara për të gjitha nivelet kërkohet minimum niveli B2 i njohjes së gjuhës angleze për kurset që mbahen në gjuhën angleze (preferohet edhe njohja e italishtes). Për kurset që mbahen në gjuhën italiane kërkohet minimum njohja e gjuhës italiane në nivelin B2.

Afati për aplikim për semestrin dimëror  2024-25 është: 29 mars 2024

Dokumentet me titull  "University of Ca’ Foscari Venice Application"  duhet të dërgohen të skanuara tek:

[email protected] dhe [email protected]

Vetëm dokumentet e kompletuara (të lidhura në një fajll si pdf) do të merren në konsideratë.