Urimi i Rektorit për 17 Shkurt - Ditën e Pavarësisë

17 Shkurt 2023
SHARE

Të dashur studentë,

Të nderuar anëtarë të personelit akademik dhe administrativ të Universitetit të Prishtinës,

Të nderuar qytetarë,

Në cilësinë e rektorit të Universitetit të Prishtinës, jam i nderuar të shpreh urimet e mia për popullin e Kosovës për arritjen historike të pavarësisë. Kjo është një ngjarje e rëndësishme në historinë e shtetit dhe dëshmon për qëndrueshmërinë dhe durimin e popullit tonë.

Me Kosovën, si një shtet sovran, vazhdojmë të kontribuojmë në komunitetin global dhe në skenën ndërkombëtare duke formuar fatin tonë. Si institucion i arsimit të lartë, Universiteti i Prishtinës është krenar për rolin e rëndësishëm në zhvillimin e kuriozitetit intelektual dhe aftësive udhëheqëse që do të shtyjnë përpara suksesin tonë në të ardhmen.

Ne presim me padurim një të ardhme të ndritshme për Kosovën, një të ardhme që ndërtohet mbi bazën e arsimit, inovacionit dhe bashkëpunimit. Andaj, ju ftojm që të punojmë së bashku për të krijuar një të ardhme më të mirë dhe me më prosporitet për brezat e ardhshëm. 

Në këtë 17 Shkurt, ju përcjell urimet më të përzemërta! 

I juaji,

Prof. dr. Qerim Qerimi, rektor