UP-ja dhe Rotary International nga Gjermania organizojnë seminarin "Building Bridges" për të rinjtë e Ballkanit

22 Mars 2024
SHARE

Universiteti i Prishtinës dhe Rotary International nga Gjermania planifikuan të organizojnë një seminar të përbashkët për të rinjtë e Ballkanit me temën "Building Bridges", i cili do të zhvillohet në kuadër të Universitetit Verior të Prishtinës. Rreth 30 të rinj nga vende të ndryshme pritet të marrin pjesë në këtë seminar.

Në këtë takim, prorektorja prof. Basha-Jakupi, së bashku me drejtoreshën Bajrami, nga Zyra për Marrëdhënie me Jashtë, kanë diskutuar modalitetet e organizimit dhe implementimit të këtij aktiviteti. Pjesë e delegacionit ishin dr. Wolfgang Uebel, drejtor i ICC Germany-Kosovo, dr. Heiner Grönewald, drejtor i lidhjeve Rotari me Ballkanin nga Gjermania, dhe Erik Mackinlay, drejtor i ICC Germany-Kosovo për Kosovën.

Ky takim është një rast i shkëlqyeshëm për të rinjtë e Ballkanit për të mësuar nga përvojat e ndryshme dhe për të krijuar lidhje ndërkombëtare të rëndësishme për të ardhmen e tyre. Rotary International dhe Universiteti i Prishtinës po bashkëpunojnë për të përcjellë një mesazh të fuqishëm për bashkëpunimin dhe ndërtimin e urave midis komuniteteve.