Rektori e nderon stafin akademik për punën e vyer kërkimore dhe ngritjen e profilit akademik të universitetit

15 Shkurt 2024
SHARE

Rektori i UP-së, prof. Qerim Qerimi, ka organizuar një ceremoni, për të nderuar profesorët e njësive akademike me mirënjohje, duke shprehur vlerësimin për kontributin e tyre të jashtëzakonshëm meritor dhe shërbimin e tyre ndaj universitetit. 

Në këtë ngjarje, u theksua rëndësia e angazhimit të gjatë dhe punës shkencore të stafit akademik në zhvillimin dhe avancimin e UP-së. "Mirënjohja e sotme është një shprehje e përkushtimit tonë për të vlerësuar dhe nderuar atë që keni dhënë për këtë institucion," u shpreh rektori gjatë ceremonisë. 

Kjo ngjarje ka pasuar nderimin e 54-vjetorit të Universitetit të Prishtinës, një datë simbolike, për të festuar dhe shpërblyer kontributin dhe shërbimin e profesorëve në këtë institucion arsimor. Profesorët e shpërblyer janë nderuar për punë të vyer kërkimore dhe ngritje të profilit akademik të universitetit.

Rektori Qerimi theksoi se kjo ceremoni është një mënyrë e përkujtimit dhe vlerësimit të kontributit të tyre, duke theksuar se ata janë vlerë e shtuar dhe e çmueshme për universitetin. Ky akt shpreh përkushtimin e universitetit për të vlerësuar dhe nderuar kontributin e stafit akademik në ndërtimin dhe ruajtjen e cilësisë së arsimit superior dhe kërkimit konkurrues ndërkombëtar. 

Përveç stafit akademik, mirënjohje u janë ndarë edhe njësive akademike për zhvillim të suksesshëm të programeve studimore ndërkombëtare dhe ngritje të profilit akademik të universitetit. Këtë vit këto mirënjohje u janë dhënë Fakultetit të Edukimit, Fakultetit Juridik dhe Fakultetit të Inxhinierisë së Ndërtimit.

Këta janë profesorët që pranuan mirënjohje:

 

Arben Hajdari 
Arben Mehmeti 
Avni Hajdari 
Florian Miftari 
Skender Kabashi
Vjosa Hamiti 

Adem Beha
Armond Daci
Arsim Canolli
Avni Berisha
Besnik Krasniqi
Ferdije Zhushi
Fjolla Kaçaniku
Gëzim Hoxha
Kadri Sylejmani
Labeat Misini
Naim Braha
Vjollca Krasniqi
Zamira Hyseni