Fjalimi i Rektorit në promovimin e dokumentarit dhe ekspozitës së kampionit Robin Krasniqi

11 Korrik 2023
SHARE

Mirëmbrëma dhe mirë se vini në këtë rast të mrekullueshëm. Jam vërtetë i nderuar që jam këtu sot për të prezantuar një ngjarje që pasqyron etosin tonë të përkushtimit, rezistencës dhe shërbimit ndaj komunitetit.

Sot, ne mblidhemi për të festuar jo vetëm një kampion në ring, por një kampion të zemrës dhe shpirtit - Robin Haxhi Krasniqi. Një boksier kampion i botës që jo vetëm ka mësuar mjeshtërinë e tij, por e ka përdorur atë si trampolinë për të ngritur komunitetin e tij, duke përfaqësuar më të mirën e atyre që sporti dhe akademia kanë të përbashkët.

Njësoj si disiplina e palëkundur që kërkohet për të shkëlqyer në boks, ndjekja e diturisë kërkon gjithashtu forcë, rezistencë dhe një etje të papërmbushur për të mësuar. Këto janë parimet e njëjta që ne i instalojmë tek studentët tanë këtu në Universitetin e Prishtinës.

Kjo është arsyeja pse po organizoni këtë ekspozitë dhe dokumentar mbi udhëtimin e kampionit Krasniqi. Ai, si secili prej shkollave tona, filloi me një ëndërr. Një ëndërr për të qenë më shumë, për të bërë më shumë. Ai na ka treguar se si të shndërrojmë vështirësitë tona në forcë, ndërsa valëvitej në ring me ritmin e një valltari, strategjinë e një dijetari, dhe zemrën e një luftëtari.

Historia e tij është një dëshmi për fuqinë e përkushtimit, një shembull ndritës se si përkushtimi i palëkundur dhe etika e fortë e punës mund jo vetëm të çojë në suksesin personal, por mund të ngritë një komunitet të tërë. Përmes tij, ne shohim ndikimin e prekshëm që suksesi i një individi mund të ketë në botën përreth tij, duke jehuar angazhimin tonë të universitetit për të fuqizuar studentët tanë për të bërë ndryshime.

Le të shërbejë kjo ekspozitë, ky dokumentar dhe vetë prania e kampionit si një simbol frymëzimi për të gjithë ne, duke na kujtuar se udhëtimet tona, qoftë ato në sport, në akademi, apo në jetë, janë të përfshira me shpresat dhe ëndrrat e familjeve e komuniteteve tona. Ne duhet të përpiqemi, siç ka bërë kampioni Krasniqi, që të nderojmë ata që na mbështesin, të ngrisim ata që na ngrenë sytë dhe t'i frymëzojmë ata që do të ndjekin hapat tanë.

Ndërsa navigoni nëpër këtë ekspozitë dhe shikoni dokumentarin, mund të gjeni kurajën për të përballuar sfidat tuaja me kokë, rezistencën për të rezistuar në provime dhe zemrën për të shërbyer komunitetin dhe vendin tuaj me nder dhe krenari.

Siç e ka thënë Muhamed Ali, “kampionët duhet të kenë shkathtësi dhe vullnet. Por vullneti duhet të jetë më i fortë se shkathtësia”. Me një kampion në mesin tonë dhe vullnetin në anën tuaj, ne shohim këtu kampionët tanë.

Faleminderit dhe le të fillojmë këtë udhëtim mësimtar së bashku.