Fjalimi i Rektorit në Panairin Kombëtar të Punës, Karrierës dhe Ndërmarrësisë - 2023

15 Qershor 2023
SHARE

Sot është një ditë e rëndësishme e me vlerë të veçantë për mua si Rektor i Universitetit të Prishtinës, një ditë me gëzim dhe mirënjohje të thellë. Ne jemi mbledhur këtu për të shënuar edicionin e 13-të spektakolar të Panairit të Karrierës, një ngjarje e lindur nga përkushtimi i palodhshëm dhe përpjekjet e palëkundura të Qendrës sonë të respektuar për Zhvillimin e Karrierës. Kjo ndodhi nuk është thjesht një panair; është një arenë e mundësive të pakufishme, e dizajnuar me kujdes për të fuqizuar studentët dhe të diplomuarit tanë të jashtëzakonshëm.

Për tetë vjet të frytshme, Panairi i Karrierës ka bashkëpunuar në mënyrë të pandashme me Panairin e Punës, një aleancë e frytshme e lindur nga partneriteti ynë produktiv me projektin DIMAK-GIZ. Kjo përzierje unike na ka dhënë mjetet për të prezantuar studentët dhe të diplomuarit tanë me një spektër të plotë të perspektivave në një platformë dinamike dhe të vetme, duke rritur në mënyrë eksponenciale mundësitë për ndërveprime të pasura dhe lidhje jetë-ndryshuese.

Panairi i Ndërmarrësisë, një risi e shkëlqyer që e prezantuam në edicionin tonë të mëparshëm, ka shtuar në mënyrë domethënëse vlerën dhe arritjen e panairit tonë. Ka shërbyer si një thesar i mundësive, duke ndriçuar rrugën drejt suksesit për studentët tanë ambiciozë, të përgatitur mirë dhe me talente të jashtëzakonshme.

Në zemër të këtij organizimi ndodhet Panairi i Karrierës, gurthemeli i Universitetit të Prishtinës. Këtu ne me krenari shfaqim një galaksi të mundësive akademike, nga programet intensive të trajnimit, bursat e mëdha, dhe përvojat praktike të punës, deri te perspektivat e rëndësishme të punësimit. Misioni ynë është të pajisim studentët tanë me njohuri, shkathtësi dhe perspektiva, duke i fuqizuar ata të ndërtojnë udhëtimet e tyre unike.

Në dëshmi të përkushtimit tonë të palëkundur për të krijuar një lidhje të pandashme midis akademisë dhe tregut të punës, kemi organizuar një panel diskutimi me titull "Partneriteti në Zhvillim: Eksplorimi i Formave të Bashkëpunimit midis Arsimimit të Lartë dhe Tregut të Punës." Paneli, i planifikuar për orën 11:30 në Sallën “1 Tetori”, synon të sigurojë se programet tona akademike mbeten në avangardë, të përshtatshme dhe të ndjeshme ndaj nevojave dhe kërkesave të vazhdueshme të tregut të punës.

Sot, ne qëndrojmë krenarë ndërsa presim mbi 200 kompani, institucione dhe organizata pjesëmarrëse, të gjitha nën të njëjtën çati, duke prezantuar një gamë impresionuese prej mbi 3500 mundësish për punësim, punë praktike, trajnim dhe bursa. Ky përfundim i mahnitshëm jo vetëm që simbolizon angazhimin e Universitetit për të ndërtuar një urë të fortë midis studentëve tanë dhe botës profesionale, por gjithashtu shënon një hap të rëndësishëm përpara për arsimin e lartë në Kosovë.

Shpreh mirëseardhjen më të sinqertë për secilin pjesëmarrës. Le të shërbejë ky panair për të ndriçuar rrugën drejt aleancave të reja, mundësive të papara dhe një të ardhme që buron me premtime për studentët tanë ambiciozë dhe të diplomuarit. Faleminderit që jeni pjesë e vizionit tonë, e udhëtimit tonë, e suksesit tonë.