UP-ja promovon 15 doktorë të shkencave

12 Tetor 2022
SHARE

Universiteti i Prishtinës “Hasan Prishtina” sot ka mbajtur ceremoninë solemne të promovimit të 15 doktorëve të rinj të shkencave. Të promovuarit janë nga fakultetet: Filozofik, i Shkencave Matematike Natyrore, i Mjekësisë dhe i Edukimit.

Rektori i UP-së, prof. dr. Naser Sahiti, në hapje të kësaj ceremonie, tha që është kënaqësi dhe nder i veçantë të bëjë promovimin solemn të doktorëve të rinj të shkencave. Ai, duke iu referuar konkursit në proces për studentë të rinj të doktoratës në UP, shtoi që përderisa këta kandidatë po promovohen në këtë thirrje të lartë akademike, kandidatët e tjerë janë duke iu nënshtruar vlerësimit për ta filluar këtë rrugëtim në UP. Sahiti ka uruar doktorët e rinj për këtë sukses dhe shtoi që ata do të jenë vlerë e shtuar për vendin.

Ndërkaq, ishin dekanët e fakulteteve përkatëse ata të cilët treguan për biografinë e kandidatëve, ndërsa promotorët folën për punimet me të cilat kandidatët u avancuan.

Kandidatët e shpallur doktorë shkence janë:

Nga Fakulteti Filozofik

 1.  Avdyl Gashi
 2. Muhabere Maliqi
 3. Dardan Lajçi
 4. Mrika Limani
 5. Mentor Hasani

Nga Fakulteti i Shkencave Matematike Natyrore

 1. Malësore Pllana
 2. Veton Haziri
 3. Vjollca Berisha

Nga Fakulteti i Mjekësisë

 1. Mirlinda Sopi-Krasniqi
 2. Hajdin Çitaku

Nga Fakulteti i Edukimit

 1. Rajmonda Kurshumlia
 2. Zamira Gashi-Shatri
 3. Lirika Bërdynaj
 4. Mimoza Kamberi
 5. Elmedina Nikoçeviq-Kurti.

Në këtë ceremoni promovimi, që u mbajt në amfiteatrin e Bibliotekës Universitare, të pranishëm ishin edhe profesorë, familjarët e kandidatëve të promovuar dhe mysafirë të tjerë.