Konferenca e 6-të Ndërkombëtare e Inxhinierisë së Mjedisit dhe Ekologjisë, në vitin 2028, do të mbahet në Prishtinë

20 Maj 2024
SHARE

Universiteti i Prishtinës "Hasan Prishtina" me krenari ju njofton se Konferenca e 6-të Ndërkombëtare e Inxhinierisë së Mjedisit dhe Ekologjisë, në vitin 2028, do të mbahet në Prishtinë!

Delegacionit tonë nga Fakulteti i Inxhinierisë së Ndërtimit, përfshirë menaxhmentin dhe stafin akademik, iu dha drita jeshile gjatë pjesëmarrjes së tyre në Konferencën e 4-të Ndërkombëtare të Inxhinierisë së Mjedisit dhe Ekologjisë të mbajtur në Beja të Portugalisë. 

Gjatë konferencës, ekipi ynë pati rastin të paraqesë kërkesën e tyre para komiteteve shkencore dhe organizative të CoEE, e cila u prit shumë pozitivisht dhe me entuziazëm.

Ideja e organizimit të kësaj konference ciklike lindi mbi bashkëpunimin e vendosur midis tetë Universiteteve polake: Universiteti i Shkencës së Jetës në Lublin, Universiteti i Bujqësisë në Kraków, Universiteti i Wrocław për Shkencën e Mjedisit dhe Jetës, Universiteti i Shkencës së Jetës në Poznań, Universiteti i Jetës i Varshavës Shkenca, Universiteti i Warmias dhe Mazury në Olsztyn, Universiteti i Teknologjisë në Gdańsk dhe Universiteti i Teknologjisë Rzeszów me Institutin Politeknik të Beja (Portugali).

Së fundi, Universiteti i Prishtinës së bashku me institucionet e mëposhtme janë bashkuar në organizimin e konferencës: Universiteti Politeknik i Katalonjës (Spanjë), Universiteti Çek i Shkencave të Jetës në Pragë (Republika Çeke), Universiteti Bujqësor Henan (Kinë), Universiteti Teknik i Kreta (Greqi), Universiteti i Teknologjisë Lublin (Poloni), Universiteti i Teknologjisë i Varshavës (Poloni) si dhe tre institute Politeknike në Portugali (Coimbra, Setúbal, Viana do Castelo).

Universiteti i Prishtinës dhe Fakulteti i Inxhinierisë së Ndërtimit mirëpresin të gjithë pjesëmarrësit dhe bashkëorganizatorët nga e gjithë bota në Prishtinë në vitin 2028.