Me një event madhështor hapet edicioni i 24-të i Universitetit Veror Ndërkombëtar të Prishtinës

09 Korrik 2024
SHARE

Universiteti i Prishtinës ka hapur zyrtarisht edicionin e 24-të të Universitetit Ndërkombëtar Veror të Prishtinës (PISU 24) me një ceremoni madhështore para ndërtesës së Rektoratit të Universitetit të Prishtinës.

Ngjarja shënon fillimin e dy javëve të mbushura me 28 kurse të ndryshme akademike, shkëmbime kulturore dhe bashkëpunim ndërkombëtar.

Ceremonia filloi me fjalën përshëndetëse nga rektori i UP-së, prof. Qerim Qerimi, i cili theksoi rëndësinë e universitetit veror në nxitjen e lidhjeve globale dhe zgjerimin e përvojave arsimore. "Në Universitetin e Prishtinës, ne e kuptojmë se dija është e pafund dhe ajo zhvillohet me çdo moment që kalon. Prandaj, jemi krenarë që të ndajmë me ju se kurset që ofrojmë do të lehtësohen nga profesorë që janë autoritete të njohura ndërkombëtare dhe ndihmohen nga literatura bashkëkohore, duke ngritur përvojën tuaj të mësimit në një standard ndërkombëtar të vërtetë. Universiteti ynë veror nuk është vetëm një ngjarje akademike. Është dëshmi për përpjekjen e vazhdueshme të universitetit tonë, për të udhëhequr vendin dhe Evropën Juglindore në ofrimin e mundësive të shkëlqyera të arsimit të lartë. Është një platformë ku ne festojmë fuqinë fascinuese të mësimit, gëzimin e shkëmbimit dhe vlerën e perspektivave të ndryshme. Ne besojmë me të vërtetë se studentët tanë, pra ju, nuk jeni vetëm e ardhmja e këtij rajoni, por katalizatorë të ndryshimit global", tha rektori Qerimi.

E pranishme në hapje të edicionit të 24-të ishte edhe zëvendësministrja e Punëve të Jashtme dhe Diasporës, znj. Liza Gashi, e cila, në fjalën e saj, theksoi rëndësinë e arsimit ndërkombëtar dhe rolin e UVP-së në promovimin e Kosovës në skenën globale. "Kjo ngjarje është një dëshmi e përkushtimit dhe vizionit të Universitetit të Prishtinës. Ajo ofron një platformë unike për studentët që të fitojnë perspektiva ndërkombëtare dhe të ndërtojnë rrjete të qëndrueshme," vuri në dukje znj. Gashi.

Në këtë aktivitet, znj. Jehona Lushaku-Sadriu, nënkryetarja e Prishtinës, shprehu entuziazmin e saj për aktivitetet e pasura akademike dhe kulturore që PISU sjell në qytet. "Prishtina ndihet e privilegjuar që është vendi mikpritës i një ngjarjeje të tillë të rëndësishme. Ne me padurim presim të mirëpresim të gjithë pjesëmarrësit dhe të tregojmë trashëgiminë tonë të pasur dhe frymën e gjallë të qytetit tonë," deklaroi znj. Lushaku.

KUARTETI i njohur AMATI i Fakultetit të Arteve solli një performancë muzikore emocionuese, duke interpretuar një serë pjesësh të mahnitshme. Anëtarët e Kuartetit, duke përfshirë Fjollë Koxhën në violinë 1, Eliona Raqin në violinë 2, Alkesta Gllogjanin në violë dhe Donjeta Cërmjanin në violonçel, impresionuan audiencën me aftësitë e tyre muzikore, duke krijuar një përvojë të jashtëzakonshme.
Në këtë ngjarje morën pjesë zyrtarë qeveritarë nga ministria dhe komuna, menaxhmenti i universitetit, komiteti drejtues, pjesëmarrës të PISU-së, profesorë dhe studentë, ndërkombëtarë dhe vendorë.

Të pranishmit shijuan një përzgjedhje të këndshme ushqimesh dhe pije freskuese, duke nxitur një atmosferë shoqërie dhe festimi.

Universiteti Veror Ndërkombëtar i Prishtinës 2024 premton një program mjaft interesant prej 28 kursesh, të ligjëruara nga profesorë të njohur ndërkombëtarë dhe akademikë vendas, duke ofruar një kombinim të ekspertizës globale dhe njohurive rajonale. Me një agjendë të mbushur me sesione akademike, aktivitete kulturore dhe ngjarje të rrjetëzimit, PISU synon të krijojë një përvojë arsimore transformuese për të gjithë pjesëmarrësit e saj.

Universiteti i Prishtinës me padurim pret një PISU 2024 të suksesshëm dhe frymëzues, duke vazhduar traditën e tij të shkëlqimit dhe bashkëpunimit ndërkombëtar.
Për më shumë informacion rreth Universitetit Veror Ndërkombëtar të Prishtinës, vizitojeni uni-pr.edu.