UP-ja nis projektin KA2 për rininë me mbështetjen e Komisionit Evropian

30 Maj 2024
SHARE

UP-ja ka kënaqësinë të njoftojë se Zyra për Marrëdhënie Ndërkombëtare, nën udhëheqjen e koordinatores së projektit, Afërdita Rexhepi, zyrtare për Bashkëpunim Ndërkombëtar/Erasmus+, ka fituar për herë të parë një projekt të mbështetur nga Komisioni Evropian. Kjo është një arritje e rëndësishme për administratën dhe komunitetin universitar të UP-së.

Rektori i UP-së, Qerim Qerimi, mirëpriti ekipin dhe partnerët e projektit, duke i falënderuar dhe uruar për kontributin dhe punën e vazhdueshme në arritjen e këtij suksesi.

Projekti i ri KA2 për rininë, me titullin “Re-cognition: Kërkim, njohje dhe realizim i mësimit të bazuar në përvojë,” synon të promovojë arsimin joformal dhe punën vullnetare, duke inkurajuar të rinjtë të njihen dhe të bashkëpunojnë.

Zyra për Marrëdhënie Ndërkombëtare e UP-së ka organizuar takimin fillestar me partnerët nga Republika Çeke (INEX), Danimarka (DNS - Kolegji i Domosdoshëm për Trajnimin e Mësuesve), si dhe kolegët tanë në Spanjë (DeAmicitia) do të marrin pjesë virtualisht.

Ky projekt shënon një hap të rëndësishëm përpara në fushën e bashkëpunimit ndërkombëtar dhe arsimit joformal dhe punës vullnetare për Universitetin e Prishtinës.