Për studentët e Universitetit të Prishtinës është mbajtur Panairi i Universiteteve Franceze

31 Tetor 2023
SHARE

Panairi i Universiteteve Franceze ka nisur, duke ju ofruar studentëve një mundësi unike për t'u njohur me përfaqësues nga universitetet franceze që kanë ardhur në Prishtinë për të ekspozuar ofertat e tyre akademike.

Panairi prezantoi një gamë të gjerë mundësish arsimore në Francë, duke u kujdesur jo vetëm për studentët që tashmë kanë vendosur të studiojnë në Evropë, por edhe për ata që janë ende duke eksploruar opsionet e tyre.

Rektori Qerim Qerimi u uroi mirëseardhjen të pranishmëve, duke vlerësuar perspektivat e paçmuara që po u viheshin studentëve gjatë panairit. Në fjalën e tij, rektori Qerimi ndau edhe përvojat e veta si pjesë e programit të shkëmbimit, duke theksuar rolin kryesor të arsimit në avancimin e shoqërisë. Rektori Qerim Qerimi nënvizoi se ky panair shënon të gjashtin vit radhazi, një dëshmi e lidhjeve të forta të bashkëpunimit mes institucioneve. Rektori Qerimi u bëri thirrje studentëve që të shfrytëzojnë mundësitë e ofruara, duke e njohur edukimin si gur themeli të progresit.

Ambasadori i Francës në Kosovë, z. Olivier Guerot,  vuri në pah arsyet e zgjedhjes së Francës si vend studimi, duke u fokusuar në mobilitetin e studentëve dhe komunitetin jashtëzakonisht të madh të studentëve ndërkombëtarë në Francë. Ambasadori theksoi disponueshmërinë e kurrikulave në gjuhën angleze në universitetet franceze dhe përfundoi duke theksuar përvojën pasuruese që ofron studimi në Francë, ku një numër i konsiderueshëm studentësh nga Kosova tashmë përfitojnë nga kjo mundësi.

Z. Fazli Gajraku, Drejtor i Bibliotekës Kombëtare në Kosovë, vlerësoi perspektivën e krijimit të aktiviteteve të ngjashme me universitetet franceze në bibliotekë. Drejtori Gajraku më tej nënvizoi rolin jetësor që luan biblioteka në shërbimin e studentëve nga të gjitha anët e Kosovës që e frekuentojnë atë për aktivitetet e tyre akademike.

Gjatë gjithë ditës, të pranishmit patën mundësinë të dëgjojnë prezantime të ndryshme rreth studimeve në Francë, duke përfshirë dëshmi personale nga ish-përfituesit e bursave franceze.