Takimi i suksesshëm mes Universitetit të Prishtinës dhe delegacionit të Universitetit Hochschule Bonn-Rhein-Sieg

30 Tetor 2023
SHARE

Një takim i rëndësishëm dhe produktiv u zhvillua së fundi, me një delegacion nga Universiteti i Shkencave të Aplikuara Hochschule Bonn-Rhein-Sieg, i kryesuar nga prof. Jürgen Bode, prorektor për çështjet ndërkombëtare dhe diversitet, si dhe përfaqësues të rëndësishëm nga Universiteti të Prishtinës.

Delegacioni i Universitetit të Prishtinës udhëhiqej nga prorektorja për ndërkombëtarizim dhe shkëmbim akademik, prof. Arta Basha Jakupi, prorektorja për zhvillim, buxhet, financa dhe bashkëpunim me sektorin privat, prof. asoc. dr. Pranvera Breznica-Selmani, drejtoresha e Zyrës për Marrëdhënie me Jashtë, dr. Lumnije Bajrami, dhe koordinatorja e Zyrës Erasmus+ në Kosovë, znj. Mimika Dobroshi.

Qëllimi i këtij takimi ishte shqyrtimi i mundësive të bashkëpunimit dhe partneritetit ndërmjet dy institucioneve. Delegacioni i Universitetit Hochschule Bonn-Rhein-Sieg prezantoi ekspertizën, programet dhe iniciativat e tyre, ndërsa ekipi i UP-së ndau perspektiva të vlefshme për peizazhin akademik të Kosovës dhe vizionin e tyre për shkëmbimet dhe bashkëpunimin e ardhshëm akademik.

Takimi përfshinte gjithashtu përfaqësues kryesorë nga Universiteti Hochschule Bonn-Rhein-Sieg si dr. Wang Yi, drejtor i Zyrës Ndërkombëtare, Janina-Domenica Wörmann, përgjegjëse për koordinimin e projekteve dhe partneritetet në Zyrën Ndërkombëtare, prof. dr. Rainer Herpers, profesor i Shkencave Kompjuterike dhe drejtor Shkencor i Institutit të Diplomuar, drejtor i Institutit të Kompjuterave Vizuale si dhe prof. Michael Sauer, profesor i Politikave Sociale dhe drejtor i Programit Bachelor "Politika e qëndrueshme sociale".

Gjithashtu, Christine Freitag, menaxhere e projektit DISG (Studime të përgjithshme ndërkombëtare dixhitale) dhe DIF (Ndërkombëtarizimi dixhital i fakulteteve) nga departamenti i Studimeve të Politikave Sociale dhe Sigurimeve të Sigurimeve Shoqërore, sollën perspektiva të vlefshme në diskutime.

Takimi u karakterizua nga një shkëmbim i gjallë idesh dhe një atmosferë premtuese për bashkëpunim. Të dy institucionet shprehin vullnetin e tyre për të forcuar më tej lidhjet akademike dhe për të nisur projekte të përbashkëta që do të ndihmonin studentët dhe stafin nga të dyja palët.

Takimi i frytshëm përfundoi me një angazhim për të ndjekur idetë e diskutuara dhe një marrëveshje për të eksploruar fusha konkrete bashkëpunimi. Ky takim hedh bazat për partneritetet e ardhshme akademike ndërmjet Prishtinës dhe Hochschule Bonn-Rhein-Sieg, duke përmirësuar peizazhin akademik dhe kërkimor për të dy institucionet.

Delegacioni i Universitetit të Prishtinës dhe Universiteti Hochschule Bonn-Rhein-Sieg presin me padurim ndërveprimet e ardhshme dhe një bashkëpunim të suksesshëm që do të kontribuojë në rritjen dhe zhvillimin e komunitetit akademik.