Fakulteti i Inxhinierisë së Ndërtimit në UP pret studentët e rinj të studimeve Master me një ceremoni pritjeje

10 Tetor 2023
SHARE

Fakulteti i Inxhinierisë së Ndërtimit organizoi një ceremoni pritjeje për studentët e rinj në programet e studimit Master. Nën drejtimin e stafit menaxherial, anëtarët e Këshillit Drejtues të universitetit, prorektores Arta Basha-Jakupi, dekanit Florim Grajçevci, drejtoresha e SKAT-it, prodekanët dhe në praninë e stafit të akademik, ngjarja shënoi fillimin e një rrugëtimi akademik.

Në fjalën e saj përshëndetëse, prorektorja Arta Basha-Jakupi shprehu urimet e saj të përzemërta për një fillim të suksesshëm akademik dhe arritje në fushën e zgjedhur të studimit.

Ndërsa dekani Florim Grajçevci nënvizoi mundësitë e pakufishme dhe arritjet e ardhshme që presin studentët. U theksua rëndësia e programeve të studimit Master, brenda dhe jashtë vendit, duke dhënë një ton premtues për udhëtimin edukativ  të studentëve.

Ndër të tjera, anëtarët e Këshillit Drejtues të universitetit, drejtoresha e SKAT-it, prodekanët dhe drejtuesit e departamenteve, të gjithë përshëndetën dhe uruan fillimin e vitit akademik. Ata i inkurajuan studentët të ngulmonin në përkushtimin e tyre dhe aspiruan t'i shihnin ata të kenë sukses në tregun ndërkombëtar.

SKAT, partneri i Fakultetit të Inxhinierisë së Ndërtimit, luajti një rol kyç në mbështetjen e zhvillimit të programit inovativ multidisiplinar të Masterit MIRU, të zhvilluar në anglisht. I akredituar këtë vit dhe i vlerësuar nga ekspertë të jashtëm, programi MIRU fitoi vlerësim nga pjesëmarrësit. U nënvizua veçantia e saj brenda vendit dhe rajonit më të gjerë.

Këtë vit akademik, Fakulteti i Inxhinierisë së Ndërtimit pranoi studentë të rinj në katër programe Master: Ndërtimtari, Hidroteknikë, Gjeodezi dhe IWRM-K.