Rektori Qerimi merr pjesë në simpoziumin e diasporës në kompjuterikë - Inteligjenca Artificiale

13 Korrik 2023
SHARE

Shkolla Kombëtare e Doktoratës në Teknologji të Informacionit dhe Komunikimit në Kosovë ka organizuar simpoziumin e diasporës në kompjuterikë, me temën “Inteligjenca Artificiale Kosova”. I pranishëm në këtë simpozium ishte rektori i Universitetit të Prishtinës, dr. Qerim Qerimi, së bashku me zëvendësministren e Ministrisë së Punëve të Jashtme dhe Diasporës, znj. Liza Gashi, dekanin e Fakultetit të Inxhinierisë Kompjuterike dhe Elektrike, dr. Isak Shabani, profesorë, pjesëmarrës nga diaspora dhe studentë.

Rektori Qerimi mbajti një fjalim para të pranishmëve gjatë të cilit diskutoi për aplikimet e Inteligjencës Artificiale në disiplina të shumta dhe se si teknologjia mund ta bëjë botën një vend më të mirë për të jetuar. E ardhmja është kur njerëzimi dhe inteligjenca artificiale përparojnë së bashku, tha rektori, dhe është thelbësore të shfrytëzohet teknologjia për të mirën e të gjithëve.

Me fjalë të tjera, dekani i Fakultetit të Inxhinierisë Kompjuterike dhe Elektrike, prof. dr. Isak Shabani, theksoi se ky fakultet ka rreth 2000 studentë gjithsej, në të gjitha nivelet e studimit. Fakulteti është i fokusuar në inovacionin, avancimin e aftësive kërkimore dhe arritjen e objektivave të studentëve në këtë fushë, sipas dekanit Shabani. Dekani Shabani theksoi se vitin e ardhshëm do të kenë një konferencë me Universitetin e Danimarkës për të zgjeruar perspektivën për një të ardhme premtuese.

Para pjesëmarrësve në cilësinë zyrtare foli dhe znj. Liza Gashi, zëvendësministre e Ministrisë së Punëve të Jashtme dhe Diasporës.

Organizimi i këtij aktiviteti bëhet në partneritet me Universitetin e Prishtinës, Ministrinë e Punëve të Jashtme dhe Diasporës, në kuadër të projektit “The development and implementation of a PhD Program in ICT for the Kosovo Education System DI-PhDICTKES", i bashkëfinancuar nga Programi Erasmus+ i Bashkimit Evropian.