Eksplorimi i sferës së pakufishme të njohurive: mësoni për gamën e gjerë të programeve të ofruara nga Fakulteti Filozofik dhe të prezantuara në UVP

11 Korrik 2023
SHARE

Në Fakultetin Filozofik, ju mund të studioni një përzgjedhje të gjerë programesh, të zhvilloni talentet tuaja dhe të zbuloni perspektiva të pafundme akademike dhe profesionale.

Fakulteti Filozofik në Universitetit Veror Ndërkombëtar të Prishtinës, në një mjedis të rrethuar nga studentët, profesorët dhe stafi, së fundmi prezantoi një pasqyrë të programeve të tij akademike, duke paraqitur një kurrikulë të detajuar të programeve të tij.

Histori emocionuese suksesi të ish-studentëve tanë në zhvillim, të cilët kanë lënë gjurmë në një sërë disiplinash brenda dhe jashtë Kosovës, do t'i zbuloni duke shikuar videot e shkurtra të prezantuara sot për të gjithë maturantët që presin të regjistrohen në këtë fakultet, në Universitetin e Prishtinës.

Të diplomuarit nga ky fakultet kanë ndarë historitë e tyre të suksesit në programe të shumta, kanë marrë pjesë në programet Erasmus+ dhe tani janë të punësuar në një sërë sektorësh.

Gjithashtu sot është zhvilluar një bashkëbisedim publik me ish-studentët që kanë përfituar nga nismat e Fakultetit Filozofik.

Krahas departamenteve të tjera, ku u shfaqën programet e studimit, programet aktuale kërkimore, projektet hulumtuese dhe puna e studentëve, departamenti i Antropologjisë diskutoi për antropologjinë në Kosovë dhe trashëgiminë kulturore, me profesorë dhe studentë të këtij departamenti.

Fakulteti Filozofik aktualisht përbëhet nga 7 departamente: Histori, Filozofi, Sociologji, Shkenca Politike, Psikologji, Antropologji dhe Punë Sociale. Ndërsa prej vitit 2013 në këtë fakultet funksionon Instituti i Studimeve Sociale dhe Humanistike (ISSH), ndërsa në vitin 2021 u krijua edhe Instituti i Psikologjisë.

Për të gjithë maturantët, ju mund të bashkohuni me ne në këtë rrugëtim arsimor transformues. Për të kuptuar më shumë rreth programeve në Fakultetin Filozofik dhe si të aplikoni, klikoni në lidhjen:

https://uni-pr.edu/page.aspx?id=1,35,2213