Përqafimi i lidhjeve të kultivimit të mësimit global: Mundësitë Erasmus + në Kosovë të eksploruara nga Mimika Dobroshi në Universitetin Veror Ndërkombëtar të Prishtinës

10 Korrik 2023
SHARE

Ligjërata e sotme ishte një bisedë e shkëlqyer, plot diskutime mes studentëve të Universitetit Veror Ndërkombëtar të Prishtinës dhe të diplomuarve Erasmus + nga Universiteti i Prishtinës “Hasan Prishtina”.

Prorektorja për ndërkombëtarizim Basha Jakupi dhe stafi drejtues i ZMJ-së në UP i uruan mirëseardhjen znj. Dobroshi dhe studentëve pjesëmarrës në këtë ligjëratë.

Në ambientin ku po zhvillohej ligjërata, u vendosën dy video, duke zbuluar një mundësi të jashtëzakonshme, duke treguar fuqinë transformuese të Erasmus +. Elsa Hyseni, një pjesëmarrëse e mëparshme në programin semestral Erasmus +, diskuton përvojat e saj pozitive me programin duke theksuar zhvillimin e saj si në aspektin akademik ashtu edhe në atë profesional. Ndërsa Besim Aliti nga Komiteti Olimpik i Sporteve vlerëson rëndësinë e Erasmus + në sport në zhvillimin e kapaciteteve sportive. Dhe Donjeta Sadiku, një sportiste, vlerëson lidhjet evropiane të krijuara përmes Erasmus +.

Znj. Dobroshi, koordinatore për Erasmus në Kosovë, filloi një eksplorim emocionues të mundësive të pakufishme të ofruara nga Erasmus+ në Kosovë. Ky ishte një rast i rëndësishëm pasi shënoi pjesëmarrjen e parë të znj. Dobroshi në Universitetin prestigjioz Veror Ndërkombëtar të Prishtinës dhe ajo ishte e vendosur ta bënte atë më të aksesueshme për pjesëmarrësit. Znj. Dobroshi theksoi se Erasmus+ ndihmon rininë, sportin, universitetet, arsimin dhe OJQ-të në përpjekjet për të prezantuar praktikat më të mira nga vendet e tjera anëtare të BE-së.

Në këto biseda kanë marrë pjesë Bleona Kamberi dhe Nol Turjaka, dy ish-studentë të Erasmus+.

Noli, një ish-student i Erasmus +, thotë se e ka parë një mundësi të tillë në platformat e Universitetit të Prishtinës dhe se aplikimi në Universitetin e Rigës ishte një nga opsionet e tij më të mëdha sepse ishte krejtësisht ndryshe, përfshirë programin dhe mundësitë që ai prezantoi.

Sipas Bleona Kamberit, një ish-pjesëmarrëse e Erasmus+, studimi jashtë vendit në Lubjanë është diçka që çdo student duhet të jetë i vetëdijshëm dhe të ketë mundësinë ta bëjë. Ishte një shans i pabesueshëm për të.

Kurioziteti mbi programet e Erasmus + tërhoqi vëmendjen e studentëve, ndërsa ata zhytën në gamën e madhe të mundësive që i presin përmes programit të jashtëzakonshëm Erasmus +.

Për mundësitë Erasmus+ në Universitetin e Prishtinës, klikoni në lidhjen:

https://uni-pr.edu/page.aspx?id=1%2C187