Lansohet “Karriera” – revista e UP-së, që synon orientimin në karrierë

11 Maj 2020
SHARE

Qendra për Zhvillim të Karrierës e Universitetit të Prishtinës “Hasan Prishtina” ka lansuar sot numrin e parë të revistës “Karriera”, e cila synon informimin, orientimin dhe edukimin në karrierë. 

Revista në fjalë ka për qëllim të informojë studentët dhe të diplomuarit e UP-së me informacionet e nevojshme në rrugëtimin drejt punësimit, trendet në zhvillimin e profesioneve të caktuara dhe kriteret e tregut të punës. 

Në fjalën e tij drejtuar lexuesve të kësaj reviste, rektori i UP-së, prof. dr. Marjan Dema, shprehet se aktivitetet e QZhK-së, të tilla si kjo revistë, e edhe tryezat me punëdhënësit potencialë, të organizuara nga qendra, synojnë ndërlidhjen e studimeve me tregun e punës.

“Intervistat me udhëheqës të departamenteve të burimeve njerëzore, shkrimet rreth përgatitjes së tregut për punë, rrëfimet e sukseseve të punëdhënësve të kompanive më të suksesshme në vend, trendet e profesioneve të tregut të punës, këshillat për zhvillim të karrierës e artikujt tjerë të përgatitur për ju, do t’ju shërbejnë si udhërrëfyes në rrugëtimin tuaj drejt suksesit”, shkruan Dema.

Në anën tjetër, prorektorja për zhvillim dhe cilësi në UP, prof. asoc. dr. Merita Berisha, shkruan se ata që e njohin mirë profesionin kanë perspektivë të hapur në tërë botën. “Ne punojmë çdo ditë që të zhvillojmë një personalitet të studentit, i cili është shumë i përgatitur profesionalisht, është i përkushtuar në punë, ka shkallë të lartë kreativiteti dhe inovacioni, ndërton partneritet me të tjerët, ndihmon veten dhe shoqërinë,” shprehet prorektorja Berisha.

Revista «Karriera» përfshin artikuj nga studentët rreth planifikimit të karrierës dhe këshillave mbi përgatitjen për tregun e punës, artikuj nga punëdhënësit rreth ndërlidhjes së tregut të punës e universitetit si dhe trendet e kriteret e tregut të punës, intervista të punëdhënësve, statistika të hulumtimeve të QZhK-së, arritjet në UP etj. Revista publikohet dy herë në vit. 
 

Numrin e parë të kësaj revistës e gjeni duke klikuar KËTU