UP-ja shënon Ditën e Librit me diskutimin virtual rreth librit në kohën e karantinës

23 Prill 2020
SHARE

Prof. dr. Sali Bashota, prof. ass. dr. Nerimane Kamberi, prof. asoc. dr. Rrahman Paçarizi dhe prof. ass. dr. Majlinda Bregasi, nën moderimin e ass. Durim Abdullahut, dhanë opinionet e tyre në lidhje me librin në kohën e karantinës, falë diskutimit virtual të organizuar nga Universiteti i Prishtinës “Hasan Prishtina”, me rastin e Ditës Botërore të Librit.

Nga kjo ligjëratë, qindra studentë përfituan këshilla e sugjerime për shfletimin e librave, të cilat u cilësuan si libra që duhet lexuar në këtë kohë karantine. Ndër të tjera, në këtë ligjeratë u diskutua edhe për ndërlidhjen e leximit me mediat, universitetin dhe shoqërinë.

Përmes këtij aktiviteti, UP-ja ka shënuar 23 Prillin, ditë e cila është shpallur nga UNESCO si Dita Botërore e Librit dhe e së Drejtës së Autorit.